ADANA / KOZAN - İnkılap İlkokulu

YARATICI OKUMA ÇALIŞMASI

KÜÇÜK KARA BALIK

İNKILAP İLKOKULU 3/A ve 3/B sınıfı olarak, öğrencilerimize okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla Samet Behrengi’nin  “Küçük Kara Balık” kitabını içeren yaratıcı okuma çalışmalarımıza, yaratıcı okumanın ilk basamağı olan okuma öncesi etkinliklerimizle başladık.

Okuma öncesi etkinliklerinde öğrencilerimizin dikkatini kitap üzerine yoğunlaştırmak amacıyla onlara “Küçük Kara Balık”ın macerasından söz ederek kitaplarını dağıttık.

Yaratıcı okumanın ikinci basamağı olan okuma sırasında yapılan etkinliklerimizde, sınıf içerisinde drama etkinliklerine yer vererek birlikte sesli okuma yaptık. Bu aşamada Küçük Kara Balık, annesi ve arkadaşlarının davranışlarını hep birlikte sorguladık.

Çalışmamızın son aşamasında, yani okuma sonrası etkinleri çerçevesinde  ise önce küçük birer balık olup hayallerimizi yazdık.

….daha sonra ise istasyon yöntemi ile grup olarak resimlerimizi, sloganlarımızı, öykümüzü ve şiirlerimizi  oluşturduk.

07-03-202407-03-202407-03-2024

Yayın: 07.03.2024 - Güncelleme: 07.03.2024 10:20 - Görüntülenme: 27